E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Út az egészség felé

ÚT  AZ EGÉSZSÉG FELÉ TÁPLÁLKOZÁSI PROGRAM

Egy átfogó táplálkozásra épülő életmód program!Tanuld meg saját magad kezelni az egészséged mert helyetted senki nem fogja.Konzultàció keretein belül a vizsgálatok után a panaszok hátterében álló okokat megcélozva valódi megoldások mentén tàplálkozàsra épül.
 
Út az egészség felé táplálkozási programm 2009.-ben indúlt útjának.
 
A fő lényeg a helyes táplálkozással sok mindent megelőzhetsz de nem csak a megelőzésben fontos,hanem egyes betegségek terápiájában is miszerint bebizonyitott tény az ha valaki szakszerüen specifikusan a táplálkozásával tudja kezelni egyes betegségeit.Az ok mely megalakúlt ez program!Varga Endréné Zsófi több mint két évtizeddel ezelött már akkor megfigyelte azt,hogy a világban egyes betegségeket a táplálkozásunk,és az életmódunk hogy befolyásolja,és ez forditva is igaz a helytelen életmód,és a rosz táplálkozás mely betegségeket idézhet elő.Ezért 2009.-ben útjának inditott egy táplálkozási programot az ÚT AZ EGSÉSZSÉG FELÉ.
A program lényege,hogy találjuk meg a saját utunkat.Ezért létrehoztuk több mint 10.-éve a felismerésünk okán az út az egészség felé táplálkozási programot.Magyar,és Nemzetközi példákat kielemezve kellő rálátást szereztünk az emúlt 20-évben táplálkozás adta lehetőségekre.A célunk az ,hogy a tünetek ideglenes kezelése helyett a háttérben álló okokat megcélozva valódi táplálkozási megoldásokkal segitsük önt.Nem szeretnénk azt,hogy ön lemondjon vagy egyoldalú táplálkozást folytasson,hanem hogy mindenféle érdekek,és megtévesztő információk nélkül rámutassunk,rávezessük a természetes táplálkozás helyességére.Táplálkozni életünk végéig fogunk de hogyan itt az a kérdés!
 
Konzultáció keretein belül kiemelkedően fontos lépés a tartós egészség felé vezető úton az, hogy tudatunkra ébredjünk, azért,hogy tudatosan és figyelmesen táplálkozzunk,és minden pillanatot életminőséggel töltsünk meg.A programot azért hoztuk létre hogy meginditsuk mindenkiben azt a belső érzést amely készteti az egészséges táplálkozás fontosságára,és rávezessünk az egészséges életmód irányára mint egy iránytű.Megértségük az olyan alapfogalmakat mit jelent a táplálkozás terápia,és mennyire sokat tud segiteni.Miért fontos is ez?
Mastanába az élet nagyon felgyorsult minden területen a gyorsvonat,gyorséttermek,gyorsautók amelyekkel több száz km megteszünk néhány óra alatt,repülőgépek amelyekkel földrészeket szelhetünk át.Szinte mindenkivel azonnal beszélhetünk telefonon,faxon,e-mailen internetten keresztül,óriási információ adat mennyiség áll rendelkezésünkre.Ha otthon vagyunk vagy útközben minden szól rádió,tv a zaj faktor is nagyon magas a szennyezett levegő a kipufogó gàzok.Nem kerülhetjük el azokat a reklámokat vagy esetleg zaj faktorokat amely minden nap ér bennünket.Beton házak tömkelege között élünk.Szervezetünk nehezen alkalmazkodik a folyton változó körülményekehz.Foglalkozunk a stresz helyzettel mint problémával XXI század legnygyobb hiba faktorával.
Rengeteg olyan kérdés van megválaszolatlanúl elöttünk a szervezetünkkel kapcsolatosan melyre évek óta keressük a válaszokat.
 Kinek ajànljuk:
A programot elsősorjàban azokan ajànljuk akiknek nincsenek komolyabb tüneteik de szeretnének teljesen új oldaláról megismerkedni a táplálkozásnak vagy életmódot vàltoztatni,és több informàciót kapni jobb étrendi tàplàlkozàsi szokàsokról továbbá túlsúlyosak,súlyproblémákkal küzdőknek ,vagy akik nem tudják betartani az aktuállisan összeálitott étrendüket,annak ellenére hogy valahol tanácsadáson már részt vett de kevésbé ért el eredményt.
 
Mi a célunk:
Majd a vizsgálat elvégzése után konzultáción keresztűl megelözzünk,kérdéseikre vàlaszt kapjon.Segítünk, hogy  pácienseink hogy„újjászülessenek” étrendi tàplàlkozàsbeli tanàcsokon keresztűl  életmódbeli változtatásokat,és élet-vezetési szokásokat sajátítsanak el, amelyek  segítségével teljesen saját maguk kezelhetik a saját egészségüket igy egészségesebb és teljesebb életet élhetnek.
 

 • Vizsgálati eredmény megbeszélése
 • Életminőségünkkel kapcsolatos föbb kérdéseinek átbeszélése
 • Korábbi táplálkozási szokások

A tanácsadást úgy állítom össze, hogy egészen addig megfelelő legyen, AMÍG NEM TUDOD SAJÁT EGÉSZSÉGEDET KEZELNI (EL NEM ÉRED A CÉLOD)! Így az étrend nem csak 1-2-4-8 hetes, hanem akár hónapokra vagy fél évre szól és a számos étkezési opció,és a megadott variálási lehetőségek miatt ennyi idő alatt sem válik unalmassá!

Konzultàció

A konzultáción az eredmények ismeretében személyre szabott tanàcsadàsra alapul, amelynek során a vizsgálatot vègző személyesen a páciens együttesen beszélik át a megismert problémákat és keresnek közös megoldásokat a páciens életmódjához.

 •  vizsgàlat értékelését, véleményezését;
 • szükség esetén javaslat a megfelelő szakorvos igénybevételére.

-Táplálkozási,és életmódtanácsadás:minden szervezet különböző, ezért egyénre szabottan kell megtalálnunk a legoptimálisabb megoldásokat akár betegségek kezeléséről, akár állapotjavításról van szó.

-prevenció:A konzultációinknak valós prevenciós hatása van, hiszen az időben történő felismerés az első lépés egészségünk megőrzéséhez, a romboló folyamatok megállításához.

-Èletforma elősegitése: Amikor egyetlenegyszer beleszívunk a cigarettába,Túlsúly: Egyértelműen és megcáfolhatatlanul bizonyított tény, hogy a kalóriacsökkentés meghosszabbítja az életet,Táplálékod legyen természetes.Az értelmes mozgás maga az élet! Fontos, hogy megfelelő vitaminokat vegyünk magunkhoz,  Az aminosavak az élet építőkövei. Az emberi szervezet salaktalanításához szállítóeszközre van szükség, mégpedig folyadékra.

Alapvető kérdésekre választ kaphatsz.

 • Hogyan ismerjük fel a bio élelmiszerek?
 • Mi az ,hogy mentes
 • Mit jelent,hogy Vegan
 • Mi az a paleolit táplálkozás
 • Mire figyelj oda ha a közértbe vásárolsz.
 • Mire figyeljen oda a gluténmentes jelölésnél.
 • Vegyszerek hatása az élelmiszerekre.
 • Honnan tudjuk meg azt,hogy azt  fogyasztjunk amit szeretnénk?.Mintegy száz évvel ezelőtt elődeink gabonával, zöldséggel, gyümölccsel, salátával, magvakkal  táplálkoztak, tehát mindennel, amit a természet bőkezűen nyújtott.  Az életszínvonal emelkedésével jöttek divatba a kevert étkezések különböző fogásokkal és velük együtt a jólétből eredő betegségek.
 • Hol vásároljuk az élelmiszereket?Mindennek tetejében a környezetszennyezés, a túlzott műtrágyázás miatt korunkban a táplálék már nem teljes értékű. Milyen jelzésü termékeket válaszunk ki vásárláskor.
 • Milyen tipusù folyadék bevitel javasolt?Tudatosítanunk kell magunkban, hogy a napi folyadékszükségletünk két-három liter folyadék. A legkiválóbb folyadék, amit csak fogyaszthatunk.
 • Mozgás szeretete és öröme!Mit sportoljunk.mozgás maga az élet!azt jelenti, hogy mozgás közben a testnek állandóan elegendő oxigén áll a rendelkezésére.
 • Mi az a sport amely a legfontosabb lehet számára.
 • Hogyan tudjuk kontrolálni az élvezeteket amik függőséget okozhatnak?Cigaretta kábitoszer,alkohol,édesség.Dohányzás: Amikor egyetlenegyszer beleszívunk a cigarettába, százezer szabad gyök keletkezik.
 • Hogyan teremtsünk egyensúlyt ebben a rohanó világban?Kezdj el álmodni, merj álmodni. Amint világos cél van a szemed előtt, megtalálod a módját, hogy el is érd.Ha a tudatunk nincs harmóniában, betegek leszünk. Ilyenkor válságba jutunk.
 • Hogyan küzdjünk,ès kezeljük a sterszhelyzetet!Ez a küzdelem a világ legnagyobb  küzdelme.A lazítás szinte mindig a stresszt kiváltó eseménytől való távolságtartásban mutatkozik meg. Vagyis el kell távolodnunk attól a helyzettől, amely nyugtalanít minket.
 • Kerülje el a kockàzatos kozmetikumokat?
 • Élelmiszeradalalék elősegiti a cukorbetegség kialakulàsàt?
 • E-betük gyanús veszélyes adalékok?

 A légzés az életet jelenti. A természetes légzésről itt megtudhatsz, de heti egy jógaóra is nagy segítség lehet! A jóga nem csak meditáció A joga testgyakorlat és életmód.Fejleszti a testi lelki egyensulyunkat egészségesebbé tesz benünnket erkölcsi és önismeretünket.

Kérdéseinkre mind választ kaphatunk amivel megelőzhetjük betegségek kialakulàsàt!

Időtartalom:2 x 45 perc

Dij.12.000-ft