E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Allergiáról

1.ALAPVETÖ TUDNIVALÓK AZ ALLERGIÁRÓL

2.AZ ALLERGIA FELISMERÉSE

3. STATISZTIKA

4.ALLERGIA ÉS A HAJLAM

5. STRESSZ SZEREPE AZ ALLERGIÁBAN

 

-Alapvető tudnivalók az allergiáról
 
 Számos dokumentum igazolja, hogy az allergia nem Új betegség: Évszázadokra visszamenõen kimutathatóak elsõsorban étkezési és pollenallergiára utaló adatok. Amiért mégis korunk betegségeként ismert, annak az az oka, hogy az ipari termelés, városi életforma, vegyszerek és mûanyagok megjelenése, az élelmiszeripar eltolódása a finomított és mesterséges anyagok irányába hihetetlen mértékben megsokszorozta az allergizáló anyagok számát. Az emberek védekezõrendszere folyamatosan alkalmazkodik ugyan, de a változás olyan gyors, hogy ezeknek a naponta megjelenõ ingereknek csak részben, vagy allergiás reakciók formájában tud megfelelni.  A kiváltó ok felderíthetetlensége, vagy megszüntethetetlensége gyakran csak a tünetek kezelését teszi lehetõvé.    Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója. Az allergiával küzdő emberek immunrendszere a normálisnál erősebb választ ad egy vagy több, a környezetben megtalálható anyagra. Ezen anyag(ok) – allergének – egészséges emberben semmilyen reakciót nem váltanak ki, a szervezet ártalmatlannak tekinti őket. Az allergiás szervezet ezzel szemben ártalmas anyagként ismeri fel őket, és védekezően lép fel ellenük. Az allergiás betegségek nagyon gyakoriak. Fejlett országokban, így hazánkban is a lakosság 15-20 %-a szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Maga az allergia betegség és a hajlam. hasonlóan a legtöbb megbetegedéshez, nem velünk született. Mindössze a hajlamot örököljük szüleinktől. Tanulmányok kimutatták, hogy amennyiben egyik szülő allergiás, úgy a gyereknek 50% esélye van, hogy maga is allergiás lesz. Két allergiás szülő esetében ez az arány 75%.
Az allergia kialakulásához elengedhetetlen az allergénnel való találkozás. Olyan anyagra, amivel a szervezet soha életében nem találkozott, allergia nem fordulhat elő. Ez azonban nem jelenti, hogy bizonyos anyagoknál már az első találkozáskor ne alakulhasson ki allergiás reakció!
 
ALLERGIA FAJTÁI
 

    Allergiás nátha  (szénanátha): Legfontosabb tünetei az orrfolyás (vízszerű, csillapíthatatlan), orrdugulás, orr-torok-szemviszketés, tüsszögés. A tünetek a kiváltó allergéntől függően szezonálisan, vagy egész évben fennállhatnak �
Allergiás asztma: A hörgők időszakos szűkületével jár, melyet a beteg rohamszerű légszomjként, nehézlégzésként, fulladásként, sípoló légzésként él meg. A beteg úgy érzi, hogy a levegő beszorul a mellkasába, és azt csak erőlködve tudja kifújni. A tünetek erős szívdobogást, nyugtalanságot válthatnak ki. Enyhébb esetben az asztma tünete lehet a köhögés, mellkasi szorító érzés. A tünetek terhelésre, vagy éjszaka jelentkezhetnek. A tünetek – a szénanáthához hasonlóan a kiváltó allergéntől függően szezonálisan, vagy egész évben fennállhatnak . Gyakran szénanáthával, ételallergiával is együtt jár.
Allergiás kötőhártyagyulladás: A szem viszketésével, könnyezésével, a kötőhártya pirosságával, gyulladásával jár. Leggyakrabban szénanátha kísérőjelensége.
Csalánkiütés :Apró, piros a bőrfelszínből ki nem emelkedő viszkető kiütések, leggyakrabban ételallergia, gyógyszerallergia, kontakt allergének (pl. vegyszerek) okozzák, de inhalatív allergének (pl. virágpor) is kiválthatják. Igen gyakori allergiás jelenség. Ritkábban krónikus (tartós, gyakran kiújuló) formában is előfordul, ilyenkor alapos orvosi vizsgálat, hosszabb megfigyelés lehet szükséges a kiváltó okok azonosítására.
EKCÉMA Nem fertőző bőrgyulladás, mely száraz, hámló, vörös viszkető bőrrel, esetleg nedvezéssel jár. Lefolyására a gyakori kiújulás, fellángolás jellemző, melyet enyhébb, esetleg tünetmentes időszakok követnek. Jellemzően csecsemőkorban (3-6 hónapos) indul heveny formában, főleg az arcon és a hajas fejbőrön. Csecsemőkorban elsősorban ételallergia áll a háttérben, később pollen- és háziporatka allergia is okozhatja.
Ételallergia: Az élet folyamán bármikor kialakulhat. Lehet múló, de fennállhat tartósan éveken keresztül, vagy akár az egész életen át. A tünetek leggyakrabban csalánkiütés, viszketés, ajak- és szemhéjduzzanat, hasmenés, puffadás, de asztma, és ekcéma is kialakulhat. Alapos anamnézis felvétel, és szigorú diétás előírások szükségesek.�
Gyógyszerallergia: Tünetei az ételallergiához hasonlóak. Súlyos esetben anafilaxiás sokk is előfordulhat. A kiváltó gyógyszer azonosítása után annak szedését megismételni nem szabad.
Rovarcsípés allergia: a rovarcsípést követően annak enyhébb esetekben a csípés helye erősen megduzzad, súlyosabb esetben a duzzanat akár napokig is eltarthat, és az egész végtagra, az arcra is kiterjedhet. Máskor a csípést követően rosszullét, hányinger, hányás, általános viszketés, asztmás fulladás, súlyos esetben ájulás, gégeduzzanat, szívritmuszavar, sőt halál is bekövetkezhet (anafilaxiás sokk).

ALLERGIA ÉS AZ ÖRÖKLÖDÉS

Az allergia bárkit érinthet, nincs vele szemben védettség.:Az allergia kialakulásában az öröklődésnek komoly szerepe van. Örökölni azonban csak a hajlamot lehetséges, és azt sem az összes allergénnel szemben. Ha az egyik szülő allergiás, a gyermeknek 50% esélye van allergia kifejlődésére. Ez az esély 75%-ra emelkedik, ha mindkét szülő érintett.
Az öröklődés mellett igen fontos szerepe van a környezeti hatásoknak: a környezet állapotának. Demográfiai vizsgálatok során bebizonyosodott,

ALLERGIA ÉS A LAKOSSÁG

hogy a civilizáció terjedésével párhuzamosan emelkedik az allergiás megbetegedések száma:nagyvárosokban, nagy forgalmú közutak közelében. A környezeti (kémiai) szennyezés hatását tovább növelik a háztartásokban szaporodó vegyszerek, tisztítószerek, az élelmiszerben található adalékanyagok, ételszínezékek, tartósítószerek.
Fontos és egyértelműen bebizonyított kóroki tényező a dohányzás, aktív és passzív formájában egyaránt.

 

 

ALLERGIA ÉS AZ ÉLETKOR:

Nagy kérdés napjainkban a gyermekkori allergén-expozíció szerepe. Tanulmányok szerint a mai civilizált ember egyik nagy “tehertétele” a túlzott higiénia. A kisgyermekek túlzott óvása mindentől, a “steril” környezet, a túlzott antibiotikum-használat. Mára egység látszik kialakulni abban, hogy a gyermekeknek szükségük van piszokkal való érintkezésre. Ennek hiányában a szervezet, a fejlődő immunrendszer nem érintkezik a hétköznapi anyagokkal, tanulja meg azok ártalmatlanságát, és később védekezni fog ellenük.

 

Az életkor előrehaladtával megfigyelhető az allergia bizonyos változása: egyrészt megjelenési formájában, másrészt az allergének számában. Legfiatalabb korban a jellemző :allergiaforma az ételallergia, ami hasfájásban, hasmenésben nyilvánul meg. Ezt követi az ekcéma, asz asztma, végül a szénanátha. Az allergiás megbetegedések egymásba alakulása mellett megfigyelhető az allergizáló allergének számának szaporodása is. Míg pl. valaki kezdetben csak a parlagfűre allergiás, évek alatt azt veheti észre, hogy a fekete ürömre is, a korán virágzó fákra is, a gyomnövényekre is, stb. allergiás.

 A STRESZ SZEREPE AZ ALLERGIÁBAN

Az allergiás megbetegedések nagy kérdésköre a mai kor divatos egészségkárosító fenegyereke, a stressz.

Sok beteg számol be arról, hogy az allergiás panaszok jelentkezése életében valamilyen nagyobb lelki megterheléshez, stresszhez köthető. Hasonlóan ehhez, az allergiás tünetek erősödése is összeköthető sok esetben a stresszes időszakokkal.

A stressz valamilyen szerepét látszik bizonyítani az a tény is, nagyon sok esetben az allergiás tünetek enyhítésében a leglátványosabb eredményeket pszichológiai módszerekkel lehet elérni.

A stressz hatásmechanizmusa, azaz mi módon okozza az allergiás tünetek erősödését, ma még nem teljesen tisztázott. Ami biztos az, hogy a stressz, annak során lejátszódó biológiai, biokémiai folyamatok jelentősen befolyásolják az immunrendszer működését

Ajánlott.

Komplex allergiavizsgálat 600 féle tesztanyagra kérjen időpontot.

Vegateszt központ lehetőséget kinàl!

Korunk egyik betegsége az allergia. A lakosság harminc százaléka szenved e kórtól. Gyógyíthatatlannak hirdetik.Vizsgálatot elsö lépésként 600 féle allergénre végezzük. A 600 tesztanyagból 400 féle maga az ételallergia tesztanyag.A vizsgálat során nem csak az allergiát teszteljük,hanem vele szembe az intoleranciákat is.Ennek a módszernek köszönhetően a vizsgálat érzékenységi szinten is kimutatható amikor még nem jellenek meg komolyabb tünetek de a szervezten belül már kialakulóban van valami,és legkisebb mértékben is kivált reakciót.A vizsgálati információk birtokában lehetőségek nyilnak az okok megszüntetésére,és a végleges gyógyulásra is.

-allergiavizsgálat 600 féle tesztanyagra

  • • 400 féle étel
  • Étel-intolerancia
  • • szinező anyagok,összes E-betük,vegyszerek
  • viràgporok,fémek,àllatszörök,Gyógyszerek,rovarcsipések,nap…stb
  • Fém allergia 60 féle fémre,
  • Gyógyszerallergia
  • 140 félet tesztanyag kozmetikumok,vegyszerek,állatszörök,rovarok……..stb

Célzott Vegaselect terápiás program:
Kezeltesse Allergiàjàt Magyarorszàgon egyedülàlló Vega Select készülékkel!Akár  megoldást is jelenthet önnek,és családjának.Az Allergiával nem kell együtt élni!Szeretne gyorsan,és hatékonyan megszabadulni az allergiàjàtól!Ebben nyújthat segitséget a vegaselect.A gép különlegessége hogy célzottan is lehet allergiàt kezelni igy pld a Pollen vagy az ételallergia kezelést tudunk a pàcienseknek kinálni.

Alternatív gyógymód, nincs mellékhatás,fájdalom és gyógyszermentes sikeres teràpia!Nagy áttörést jelent a szénanátha,ételallergia,és a pollenallergia terápiájában.

Teràpiàs terv:Kiváltó ok felderithetetlenségek, vagy megszüntethetetlensége gyakran csak a tünetek kezelését teszi lehetővé. Ugyanakkor bizonyos ételek, gyógyszerek, anyagok elkerülése, körülmények megváltoztatása, életmódváltoztatás teljes tünet- és panaszmentességet eredményezhet minden gyógyszeres beavatkozás nélkül.A tapasztalatainkból itélve a Vegaselect kezelő készülék alternatív màgneses módszere nagyban segitségünkre lehet nem csak a probléma megfékezésében hanem a teljes eredeti àllapot visszaàllitàsàba.

A konzultáción:
részletes vizsgàlat értékelését, véleményezését;
szükség esetén javaslat a megfelelő szakorvos igénybevételére.
az eredmények ismeretében személyre szabott tanàcsadàsra alapul, amelynek során együttesen beszélik át a megismert problémákat és keresnek közös megoldásokat a páciens életmódjához.
-Táplálkozási tanácsadás: egészséges táplálkozás,illetve energiaegyensúly táplálkozás és testmozgás egyensúly megtartása.:minden szervezet különböző, ezért egyénre szabottan kell megtalálnunk a legoptimálisabb megoldásokat akár betegségek kezeléséről, akár állapotjavításról van szó.

Terápiás terv.

Allergia elleni teràpiàs terv.Az allergiavizsgàlati eredmények kiértékelése amely egy konzultàció kereteiben történik kidolgozunk önnek egy személyre szabott teràpiàs tervet.Rendelkezésünkre àllnak különböző alternatív gyógymódók,kezelések.
Kezelés lehetöségei.

Lehetöséget biztosit számunkra tapasztalatainkból itélve a Vegaselect kezelő készülék alternatív módszere nagyban segitségünkre lehet nem csak a probléma megfékezésében hanem a teljes eredeti àllapot visszaàllitàsàban.