E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Ortomolekuláris vizsgálat

ORTOMOLEKURÁLIS VIZSGÁLAT.

Mennyire hasznosak a vitaminok és az ásványi anyagok?

Linus ­Pauling­ (1901–1994)­ amerikai­ Nobel-díjas­ vegyészprofesszor ­használta ­elsőként ­az ­ortomolekuláris medicina ­fogalmát, ­azt­ a­ felismerést, ­hogy­ az­ emberi­ szervezetben­ a ­vitaminok, ­ásványi­anyagok­ és nyomelemek ­optimális­ koncentrációja ­szükséges­ ahhoz,­ hogy ­testi,­ szellemi­ és ­lelki ­téren ­jó­közérzettel­ rendelkezzünk.­ Ez­ a ­terület­ még­ ma ­is ­megosztja­ a­ terapeutákat ­és ­a­ pácienseket.­ Az ­egyik ­tábor­ szemében­ az ­étrendi­kiegészítők ­áldást ­jelentenek, ­amely­ nélkül ­élni ­sem ­tudnának. ­A ­másik ­tábor­ számára­ legalábbis feleslegesek,­ de­ néha ­még­ károsnak ­is ­tartják.­ Az ­igazság­ valahol­ a ­két ­véglet­ között ­van.

Ortomolekuláris Vizsgálat

Varga Endréné Zsófi nagyon korán felismerte,hogy a  szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez,az egészség hosszútávu fentartásához ami magában foglalja a vitaminok,nyomelemek,ásványianyagok,bélbaktériumok,enzimek,süssler sók,és aminósavak nélkülözhetetlen fajtái.Ezért Magyarországon elsőként kidolgozott terv alapján egy nagyon széleskörű ortomolekurális vizsgálatot dolgozott ki.A vizsgálatok vitaminok,nyomelemek,ásványianyagok,bélbaktériumok,enzimek,süssler sók,és aminósavak nagyon széles palettáját tartalmazza.Ez azért is különleges mert Magyarországon ilyen tipús kidolgozott vizsgálat nem volt mely ilyen részletességgel foglalkozott volna ezzel a területtel.

Ortomolekuláris terápia

A legfontosabb alapelvek összefoglalója a korrekt ortomolekuláris terápiához: A terápiának igazodnia kell a tünetekhez, például igazolt hiányállapotokhoz. Az ortomolekuláris terápia gyakorlatilag minden konvencionális terápiát képes kiegészíteni. Egyes eljárásokkal kapcsolatban pedig kifejezetten jótékony a hatása, ennek ellenére elhanyagolják (pl. C-vitamin és cink adása műtétek után, a sebgyógyulás gyorsítása és a fertőzések elkerülése érdekében, vagy magné- zium és kálium pótlása vízhajtásnál, megakadályozandó a hiányok kialakulását).

 

A természetgyógyászati eljárások is jól megférnek az ortomolekuláris terápiával. Sőt: sokszor az esetleges hiányok pótlása nélkülöz- hetetlen feltétele annak, hogy a természetgyó- gyászat jól működjön. A helyesen alkalmazott terápia gyakorlati- lag nem jelent semmilyen veszélyt, nincsenek mellékhatásai, sőt általában a panaszok gyors enyhülését, olykor drámai javulást tapasztal- hatunk.

 

Álljon itt néhány ajánlás, amelyek az évek során gyűltek össze:

• A tápanyagellátás alapját mindenképp a teljes értékű, egészséges táplálkozás jelentse. Senki ne áltassa magát azzal, hogy táplálkozási hibáit néhány tabletta vagy kapszula szedésével képes lesz „kompenzálni”.

 

• Ha a tápanyagok bevitele ideiglenesen (gondok a fogazattal) vagy akár tartósan (felszívódási zavarok) nem lehetséges, szükség lehet az étrendi kiegészítőkre.

 

• A megnövekedett szükségletre (terhesség, bizonyos betegségek) ugyanez érvényes.

 

• Bizonyos betegségekre való kockázat alapján szintén ajánlott lehet az étrendi kiegészítők szedése (pl. a családban halmozódó daganatos betegségek esetén megelőzés céljá- ból szelén szedése).

 

Vizsgálati Dij

10990.-ft