E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Adalékanyagok káros hatásai

Élelmiszerekben a gyakran előforduló káros adalékanyagok.

Az étkezés egy olyan tevékenység, amit nap mint nap végzünk és kiemelkedő szerepe van az életünkben.Manapság nagyon elterjedt az a módszer az élelmiszeriparban, hogy az ételek minőségét és ízét különböző adalékanyagokkal javítják fel annak érdekében, hogy tovább el lehessen őket fentartani, vagy biztosítva legyen a kellemesebb ízélmény. Ezeknek a nem természetes adalék anyagoknak nagyon sok olyan hatása van, amelyek rövid és hosszú távon is képesek lehetnek káros hatásokat kifejteni az egészségünkre. Az ilyen ételek lehet, hogy finomak és ínycsiklandozóan néznek ki, de ez ne tévesszen meg minket. A szintetikus adalékanyagokkal dúsított ételek nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat, ugyanakkor rendkívül magas a kalória tartalmuk is, ráadásul az adalékanyagok bizonyítottan egészségkárosító hatással rendelkeznek.Továbbá az emberek egyes hiánybetegségekben is érintettek, hiszen a szervezetük nem kapja meg a létfontosságú tápanyagokat.Saját és szeretteink egészségének az érdekében nagyon fontos, hogy amennyire csak lehet, mellőzzük a nem természetes adalékanyagokat tartalmazó ételeket.Az élelmiszer adalékanyagok olyan szintetikus vegyületek, amelyeket normál esetben nem fogyasztanánk, hiszen nem tartoznak a természetes táplálékaink közé. Ezeket az anyagokat utólag adják hozzá az élelmiszerekhez, hogy azok jobb ízűek, vagy jobb állagúak legyenek, vagy éppen megnöveljék az eltarthatóság idejét.Rengeteg ember van, aki kifejezetten érzékeny ezekre a vegyületre, viszont megfigyelhető hogy már nem csak felnöteknél,hanem gyerekeknél vagy már nagy korai időszakban is jelentkezhetnek a káros hatások.Fogyasztása során az arra érzékenyeknél több féle reakciókat válthatnak ki.

Ezért érdemes akár nagyon korai időszakban a kivizsgálni gyermekeknél is,hogy milyen jelentőséggel jár ezek az  anyagok káros vegyületek mely rossz reakciókat váltanak ki a szervezetükben.