E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Bélspecialista

Emésztőrendszer, bélflóra és immunrendszer – három fontos egység, amelyek összefonódnak és nélkülözhetetlenek a testi jóléthez. Milyen szerepet játszik a bél az emberi szervezetben, és miért van szükség néha a béltisztításra? Tudjon meg többet a bélrendszer egészségéről itt.

A bél minden szakasza más-más funkciót tölt be az emberi szervezet kifinomult emésztőrendszerében : a vékonybél feladata először a táplálék lebontása. A tápanyagok, például a vitaminok és ásványi anyagok ezután a bélfalon keresztül eloszlanak a szervezetben. Az összes többi komponens a vastagbélbe kerül. Eltávolítja a vizet, majd a szervezet a maradékot a végbélen keresztül választja ki.

A  bélnyálkahártya  felszereli az egész bélrendszert. Egészséges állapotban főként két feladatot lát el:

  • Felelős az  élelmiszer-összetevők és folyadékok felszívódásáért  .
  • Ezen kívül nyálkás felületük  véd a káros baktériumok  és más kórokozók ellen.

A beleket bonyolult ideghálózat veszi körül, amely többek között szabályozza annak mozgását. A sokszor csak az emésztéssel kapcsolatba hozható szerv az aggyal is folyamatos kommunikációban van – ezért is nevezik a  szakemberek hasi agynak . Néhány ember ezért néha összefüggést észlel a stressz és a hirtelen fellépő hasmenés vagy hasi fájdalom között.

Étkezés átalakító csodák

A belek 75 éves korukig mintegy 30 tonna élelmiszerből és 50 000 liter folyadékból vonták ki a lényeges elemeket, és eltávolították a káros anyagokat. Legyen szó gálavacsoráról vagy készételekről, több órába telik, mire kiszedi az étkezésből a hasznos dolgokat, és megszabadul a feleslegtől.

A bélbaktériumok és a bél egészsége

A bélflóra nagyszámú bélbaktériumot tartalmaz , amelyek együttesen felelősek a fizikai jólétért . Mindig vannak jó és meglehetősen káros mikroorganizmusok kombinációja. Egészséges bélrendszerű embernél az előbbiek vannak többségben: az orvosok ilyenkor a bélrendszer egyensúlyáról is beszélnek , amihez többek között ép immunrendszer is társul.
 
Ha a bélflóra kibillent az egyensúlyából, az különféle panaszokhoz vezethet, mint például általános kellemetlenség vagy puffadás. Ilyenkor néha szükséges vagy legalábbis javasolt a béltisztítás. A cél a bélműködés helyreállítása.A bélbaktériumoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak fontos feladataik vannak, például:

  • Részvétel az emésztésben
  • Tápanyagok kinyerése az étkezésekből
  • Védekezés a kórokozók ellen

Ha ezek a folyamatok problémamentesen működnek, ez a bélrendszer épségéről beszél.

A bél egészsége specialistával.

Varga Endréné Zsófi évtizedek óta foglalkoztatja,hogy mi lehet az egészségünk egyik kulcsfontosságú alapja.Ezért mindig kiemelten foglalkozott az emberek  bélrendszerének állapotával.A kulcsfontosságú vizsgálatain keresztűl sok embernél statisztikailag jól kimutatható volt a bélflóra hiány már a 2000.-évek elején amikor még senki nem tulajdonitott különösebb gondot ennek a hiányának problémája.

Ezért 2000.-évek óta egésszen más szemszögből közelitve meg,és kiegészitve a világhirű a legnagyobb bélspecilistának számitó  Orvos Kutató Dr Wolz-nál Németországban egy specilális tovább képzés keretein belűl a  Dr Wolz elméletének felhasználásával segit az emberek bélrendszerének helyreállitásába.   

A bélünk nem csak emésztőszerv, hanem a legnagyobb immunszervünk is,és több mint 100 millió idegsejt (melléknévi agy). A bélflóra korcsoportonként másként áll össze.

Ezért a bél minden életszakaszban más kihívásokkal kell szembenèznie,és több, néha kevesebb támogatásra van szüksége.

Átfogó koncepciónkra:

Csecsemőknek, kisgyermekeknek és kismamáknak

Gyerekeknek és családnak

Kamaszoknak és felnőtteknek

Terhesség és menopauza alatt:

Sokan csak akkor jönnek rá, hogy milyen fontos az egészséges bélrendszer, amikor az emésztőrendszer már kiégett. Ahhoz, hogy gondtalanul élvezhesd a mindennapokat, és megfelelően működjön az immunrendszered, érdemes valami jót tenni a bélflórádért ebben segitségedre lehet pl. A nemzetközileg is elismert Drwolz koncepció.

  • Az egészséges bélnyálkahártya fenntartása
  • Az immunrendszer támogatása
  • Az emésztőrendszer gondozása
  • A bélbaktériumok ellátása és dúsítása
  • béltisztítás