E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

GYIK: Kérdések és válaszok a bélbaktériumokról

GYIK: Kérdések és válaszok a bélbaktériumokról

 

 
Akár 1400 különböző mikroorganizmus is megtalálható az emberi emésztőrendszerben. Minden ember összetétele egyéni: ezért egyetlen ember bélrendszerében csak körülbelül
160 féle baktérium található. 

 

Mit csinálnak a bélbaktériumok?

Emésztést segítőként serkentik a bélműködést, eltávolítják a méreganyagokat, és ellátják a szervezetet olyan esszenciális tápanyagokkal, mint a vitaminok és zsírsavak. Segítenek a káros bélbaktériumok és más kórokozók, például vírusok vagy gombák kiűzésében is.

 

Mik azok a tejsavbaktériumok?

A tejsavbaktériumok (laktobacillusok vagy savanyú tejbaktériumok is) a jó bélbaktériumok közé tartoznak. A cukrot tejsavvá alakítják, és szénhidrátokból nyernek energiát.

Hol találhatók a tejsavbaktériumok?

A probiotikus élelmiszerek tejsavbaktériumokat tartalmaznak, amelyeket hozzáadhat a szervezetéhez, hogy támogassa a bélflórát. Ide tartoznak a tejsavval fermentált termékek, mint például a joghurt, a kefir és a savanyú káposzta.

 

Hogyan lehet fenntartani az egészséges bélrendszert?

Folyamatos vizsgálatokkal.Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, igyál eleget és gondoskodj a rendszeres testmozgásról – ez támogatja a bélrendszer egészségét. Ezen kívül segíthetnek a probiotikus és prebiotikus élelmiszerek vagy speciális étrend-kiegészítők tejsavbaktérium törzsekkel, vitaminokkal.