SAVAK:
Abból a feltevésböl indulunk ki,hogy az összes egyensúly állapot közül amit az emberi szervezet igyekszik fenttartani ,a legdöntöbb a savasság és a bázikusság közötti egyensúly.A szervezet a végletekig képes elmenni abbéli igyekeztében,hogy fenntartsa a vér megfelelö,enyhén lúgos természetét.Viszont nagyon könnyen és gyakran elöfordul,hogy a testszövetek elsavasodnak.Ez a megbomlott egyensúly egyfajta káoszhoz vezet,és megnyitja az utat a betegségekhez.Minden betegség,és rossz közérzet mögött is a testnedvek és a szövetek elsavasodása áll.Ugyanis a test csak akkor válik sebezhetövé a kórokozoktól által ,amikor elsavasodott.
Az elsavasodas fő tünetei
A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok:
- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik véglet: étvágytalanság
- allergiára való hajlam
-
- zsírlerakódás, elhízás
- hatása
A szervezetben minden megemésztett étel salakanyaggá bomlik le vagy ég el. Ez a salakanyag lehet semleges, savas, vagy lúgos. Ez főként attól függ, hogy az eredeti ételnek milyen volt az ásványianyag-tartalma. Például a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a cink, az ezüst, a réz és a vas lúgos salakanyagot képeznek. A kén, a foszfor, a klór és a jód viszont savas salakanyagot hagy maga után. A legtöbb elem lúgos
.Ajánlott
Sav-Bázis egyensúly vizsgálat.
Továbbá