E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Bioelektromos impedancia(BIA)

A vizsgálat a testösszetétel mérésre és nyomonkövetésre napainkban leginkább alkalmasnak tartott Bio Impedancia BIA történik. A mérést megelőzően a testmagasság, az életkor és a nem megadására van szükség, az egészen pontos eredmény meghatározása, és az ideális referencia értékek beállítása érdekében. A vizsgálat fájdalommentes és csupán néhány percet vesz igénybe.

 

A mérés a szervezetbe ültetett szívritmus – szabályozó (pacemaker), illetve fennálló várandósság esetén nem javasolt!

Kérjük, hogy a vizsgálatot megelőzően az alábbiakat szigorúan tartsák be, mert így lehetünk biztosak abban, hogy az eredmények a valóságot tükrözik. Amennyiben az alábbi feltételek nem adottak, abban az esetben a mérés kivitelezhető, azonban nyomonkövetés esetén lehetetlenné teszik a változások megítélését.

  • A vizsgálatot megelőző napon az Ön számára átlagosnak tekinthető fizikai aktivitásnál nagyobb megterhelést ne végezzen!
  • A mérést megelőzően 8 órával ne egyen és ne fogyasszon folyadékot! Éhgyomorra érkezzen a rendelőbe!
  • A vizsgálatot megelőzően látogasson el a mosdóba és ürítse vizeletét!

A vizsgálat eredménye

A kapott eredményeket, a nemre, életkorra specifikus ideális értékekkel való összehasonlítás során szakember értékeli és ismerteti Önnel. Az elérendő célt közösen határozzák meg. A vizsgálat eredményeit szemléletes kiértékelő lapon viheti magával, mely tökéletes támpontot és motívációt nyújt a későbbi kontroll vizsgálatok idején.