E-mail
vegateszt1@gmail.com
Telefon
0670583-33-91

Élelmiszerallergia 400 tesztanyagra

Élelmiszerallergia 400 tesztanyagra

Élelmiszerallergia – az ételed megbetegít?

Laktóz, fruktóz, hisztamin, glutamát, glutén, diófélék – egyre többen reagálnak tünetekkel bizonyos ételekre. Vannak, akik nem tolerálják a tejtermékeket, a következőnek dióallergiája van, míg másoknak problémái vannak a gyümölcsfogyasztással. Németországban a felnőttek egyharmada érzi úgy, hogy ételallergia vagy élelmiszer-intolerancia érinti. Gyakori tünetek a hasi fájdalom, duzzanat, hasmenés, koncentrációhiány, fejfájás, fáradtság, krónikus köhögés vagy bőrreakciók. Ezek a panaszok gyakran az érintettek életminőségének korlátozását jelentik, és akár egész társadalmi életüket is érinthetik.

A legtöbb esetben a genetikai hajlamú embereket élelmiszerallergia érinti. Elvileg egy bizonyos élelmiszerre gyakorolt allergia bármely életkorban előfordulhat.

Az allergiák vagy pszeudoallergiák 90% -át mindössze 14 élelmiszer váltja ki:

  • Tej, beleértve a laktózt/laktózt
  • Tojás
  • Bagó
  • Diófélék / diófélék, pl. mandula, dió, mogyoró, makadámia
  • Gluténtartalmú gabonafélék: búza, rozs, árpa, zab, tönkölybúza, kamut
  • Rákfélék, pl. rákok, garnélarák, homár, tarisznyarákok, krill, homár, scampi
  • Halak
  • Puhatestűek, pl. csigák, kagylók, tintahal, osztriga
  • Szulfitok/kén-dioxid, pl. borban és szárított gyümölcsökben
  • Szója
  • Szezám
  • Mustár
  • Csillagfürt
  • Zeller

Azoknak az embereknek, akik valódi élelmiszer-allergiában vagy intoleranciában szenvednek, nagyon tudatosnak és óvatosnak kell lenniük az általuk fogyasztott élelmiszerekkel kapcsolatban. Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló rendelet ezért 2014 óta az egész EU-ban érvényben van. Ez előírja, hogy a fent említett élelmiszereket, még nyomokban is, fel kell tüntetni a csomagolt élelmiszerek összetevőinek listáján. De a helyi péknek arról is tájékoztatást kell adnia, hogy mely összetevőket használták a pékárukban.

Vizsgálati Dij 11990.-ft